Endringsagenter

I Jeremia 29,7 har Gud et oppdrag til folket sitt, som er i fangenskap i storbyen Babylon. Han sier: «Dere skal fremme fred for den byen som jeg har ført dere til i eksil, og be til Herren for den! For når den har fred, har også dere fred.» På samme måte tror vi at Gud ønsker å samarbeide med oss for å skape fred og godhet for Oslo.

Jakobs brev

På gudstjenestene i september og i begynnelsen av oktober går vi gjennom en bok i Bibelen skrevet av Jesus sin lillebror. Jakobs brev er praktisk og livsnært, og hjelper oss å følge Jesus i hverdagen

DNA

Jaget

Vi lever i en tid mange opplever som et jag etter det perfekte. Vi skal lykkes i alt, på jobben, i fritida, i sosiale medier og overalt livet leves.

Invitert

Vi rører ved menneskets grunnleggende behov om å være ønsket. Samtidig kommer vi til kjernen av hva slags kirke vi ønsker å være – «et åpent hjem som tydeliggjør Jesus.»

Utsikt

Noen ganger kommer vi opp på fjelltopper, der vi kan se de store sammenhengene, og får nye perspektiv. Da kan stille oss spørsmål som: ”Hvor er jeg på vei? Hva vil jeg egentlig med livet mitt?”

Glasskår

Gud har gitt oss så mye godt. Men noen ganger opplever vi at noe i livet knuses, og at glasskårene blir liggende strødd. Men historien trenger ikke å slutte der. Vi tror på en Gud som kan samle glasskårene, og gjøre det knuste kunstverket helt igjen. Kirka er ikke for perfekte mennesker. Mange har erfart hvordan Gud bruker nettopp våre nederlag, svakhet, sykdom og sårbarhet til å bringe håp og helbredelse i livet til noen andre.

Raushet

Er det noe vi mennesker trenger i møte med hverandre så er detraushet. Vi tror på en Gud som er utrolig raus mot oss. I denne serien skal vi se på hvordan raushet kan være en sentral verdi i livene våre. Det handler blant annet om tid, evner og penger.

Oslolivet

Å følge Jesus kan se litt ulikt ut i bygda og i byen. Enten vi definerer oss selv som kristne eller ikke, så er det noen ting ved livet i byen det er vel verdt å snakke om. Stikkord er valgmuligheter, fragmentert liv, dating, nettverk, travelhet, sammenligning, konsumermentalitet og religionskritikk.

Invester og inviter

Har du erfart hvordan en person virkelig har sett deg, fulgt deg opp og gitt deg ekstra oppmerksomhet? Hvordan han eller hun har investert i deg og invitert deg inn i livet sitt? Eller til å bli med i kirka? Dette ordparet fanger opp noen veldig viktig momenter ved hvordan vi forholder oss til kirka og til mennesker utenfor kirka.

Frihet

Naturen slippes fri, vi skal snart feire frigjøringen av Norge og undervisningen i april vil handle om frihet. Budskapet om Jesus er et frihetsbudskap – likevel er det mange som ikke opplever det slik. Flere ting hindrer oss fra å erfare den friheten Gud ønsker å gi oss. Vi skal også se på hvordan frihet henger sammen med kjærlighet

Trene core

Trening er viktig, ikke minst trening av kjernemuskulatur. Men går det an å trene den «dypeste kjernemuskultaturen»? Den som handler om det som skjer inni hodene våre og i hjertene våre? Hvordan kan det se ut i livene våre og hva er i såfall gevinsten?

En større historie

Vi har vår egen historie og vi skaper vår egen mening med livet, men finnes det en større mening, en større historie der ute?

Forvandlet

Har du noen gang tenkt: «Hvis Gud er god, hvorfor ser ikke verden anerledes ut? Hvorfor knipser han ikke bare med fingrene og forvandler den?»
Historien viser oss at Gud er levende opptatt av forvandling. Men hva om Gud bruker en annen strategi enn å knipse med fingrene? Velkommen til «____ forvandlet»-serien, hvor vi ser nærmere på hvordan Gud forvandler samfunnet, verden og oss selv.

Tro og vitenskap

I «tro og vitenskap»-serien tar vi for oss noen grunnleggende spørsmål om hvordan forholdet mellom tro, fornuft og vitenskap er. Må en tro blindt på Gud for å være kristen? Kan naturvitenskap gjøre Gud overflødig?

Et rikt liv

Vi tror på en god Gud som ønsker å gi oss mennesker et rikt liv. I denne serien ser vi på temaer som identitet, vennskap, dating, økonomi og hvordan vi håndterer problemet med lidelse. Gud er giver av alt som er godt – han vet hva et rikt liv virkelig er.

Valg

Det er stortingsvalg og valgprat over alt. På TV, på nett i kantina – overalt hører vi om dette store valget vi skal ta som land. Livene våre består av mange valg. I hverdagen tar vi små og store valg som preger hvem vi er og hvor vi går. Har mine valg noe med Gud å gjøre?

Verdt å dele?

Har jeg noe som er vedt å dele? På sosiale medier, over kaffebodet, til en nær venn… Bør man dele sin tro og eventuelt hvordan? Kommer det av seg selv eller må man aktivt gjøre noe?

An Unexpected Journey

Hva overrasker oss med evangeliet? Hvorfor blir ikke utfallet slik jeg tenkte det? Hva gjør man? Har Gud en plan? Skjer det overnaturlige ting?

Gå dypere

Det er forskjell på å spille løkkefotball og eliteseriefotball. Det er forskjell på naturfag i 4. klasse og fysikk på universitet. Det er forskjell på overfladiske vennskap og dype vennskap. Det er forskjell på å «vite litt om Gud» og å kjenne Ham. Vi skal gå dypere inn i én bestemt bok i Bibelen, i stedet for å skumme overflaten i mange. Boken er Markusevangeliet. Det blir livsnær undervisning, tilrettelagt for folk som ikke pleier å gå i kirka.

Jesus i 2013

Men hvem var egentlig den historiske personen Jesus? Er han en skikkelse som kirka har diktet opp? Hva sier egentlig historiske kilder om Jesus? Må jeg glemme alt som heter vitenskap og ha en blind tro for å kunne tro på Ham? Hva med det andre livssyn og religioner sier om Jesus?

Et åpent hjem

Jesus var åpen for alle slags mennesker. Han kom ikke for de som fikk alt til, men for de som kjempet med livet. Han kom ikke for de perfekte, men for de som trengte nåde. Jesus tiltrakk seg derfor alle slags mennesker, kanskje spesielt de som sto utenfor det religiøse fellesskapet.

Kampen mot det onde

Alle kjemper vi mot noe. Kristen tro er ikke bare følelser, hjerter, bobleplast og smoothie, kamp er også en del av det kristne livet. Hvilken rolle har jeg i denne kampen?
Hva kjemper vi mot? Finnes det en åndelig kamp? Hva er ondskap?

Filter